ONLINE
Cursus Ademtechniek 

voor Sprekers

 Want iedereen waarvan de stem noodzakelijk is voor hun job, zou kennis moeten hebben van de ademtechniek bij het spreken.

Wat is de CAS?

De Cursus Ademtechniek voor Sprekers is een online cursus voor  sprekers – professioneel of niet – die je van A tot Z leert wat een goede spreekademhaling is.

De ademhaling is de motor van onze stem. Als die niet goed is, dan wordt spreken moeilijk en lastig. En we willen allemaal dat onze stem lang meegaat, niet?

Elke spreker die professioneel zijn stem nodig heeft, zou kennis moeten hebben van de spreek-ademtechniek. En daarbij zal deze toegankelijke, online cursus jou bij helpen!

B. (woordkunstenares)

Ik heb jaren conservatorium gevolgd, zang- en woordlessen gekregen en eindelijk voelt spreken met de juiste ademhaling gemakkelijk aan.

B. (leerkracht)

Voor de klas stond ik bijna altijd te roepen, waardoor ik spreken lastig vond. Nu weet ik hoe ik mijn middenrif moet gebruiken zodat ik luider spreek zonder spanning in mijn keel te zetten.
Af en toe moet ik nog eens roepen, maar nu kan ik dat gecontroleerd doen zodat ik geen pijn meer heb.

K. (yoga-instructrice)

Sinds ik de correcte spreekademhaling aangeleerd kreeg, heb ik geen last meer van spanning tijdens het lesgeven en het maken van online video’s.
Ik kom rustiger en zekerder over en dat merk ik ook in de video’s die ik maak. Ik hoorde en voelde steeds dat ik naar adem ‘hapte’ en het gevoel had te weinig lucht te hebben. Nu heb ik dat niet meer.

Voor wie is deze cursus?

Voor sprekers en zangers die meer willen weten over de spreekademhaling.

Voor iedereen die (jobsgewijs) dagelijks veel moet praten of voor wie veel voor groepen staat.

Voor iedereen die houdt van stem, ademhaling en die wil verbeteren!

Herken je dit?

 

❌ Je hebt een beroep waarbij je stem en spreken hoofdzaak is.

Je hebt geen volle, draagkrachtige stem.

❌ Je stem is onstabiel.

❌ Je hebt het gevoel vaak zenuwachtig te zijn als je spreekt. 

❌ Je krijgt je ademhaling niet onder controle.

❌ Je hebt het gevoel dat je naar adem moet happen.

❌ Je voelt dat je op het einde van je zin adem tekort hebt.

❌ Je adem zit vaak hoog tijdens het spreken.

❌ Je voelt spanning tijdens of na het spreken.

❌ Je ademhaling is erg hoorbaar op audio of video.

❌ Je hebt al vaak gehoord van ademsteun, buikademhaling, maar weet niet hoe dit te gebruiken of je vindt dit moeilijk.

❌ Je ademvolume is beperkt.

 

Na deze cursus …

 

✅ Je kent de relatie tussen ademhaling en stem.

✅ Je krijgt je ademhaling onder controle wanneer je dat wil.

✅ Je hebt een zelfzekere, volle stem

✅ Je hebt de middenriftechniek voor het spreken onder de knie.

✅ Je hebt minder of geen spanning meer doordat je ademhaling lager zit.

 ✅ Je weet hoe je je ademhaling laag kan krijgen.

✅ Je hebt een krachtige, stabiele stem.

✅ Je weet wat ademsteun is en hoe je dit gebruikt.

✅ Je hebt een gecontroleerde ademhaling.

✅ Je hebt een goede adembeheersing.

 

Mijn doel

Het is mijn doel om iedereen die veel moet praten of vaak voor groepen staat, de correcte ademhaling aan te leren. Zo verklein je je kansen om stemproblemen te ontwikkelen en komt je job niet in gedrang.

Ook iedereen die last heeft van ‘hoog ademen’ of ‘te weinig adem tijdens het spreken’ of ‘te veel spanning in de nek’ wil ik helpen, want het kan ook anders. En het is niet altijd gemakkelijk om alleen op zoek te gaan naar de “juiste” ademhaling.

Voor mij is het zelf jarenlang een zoektocht geweest en ik zou het fantastisch vinden om mijn kennis en ervaring te kunnen doorgeven aan zoveel mogelijk mensen. Het is eigen poepsimpel, maar je moet het eerst weten. En daarbij help ik je graag! 

"Het is waardevol dat Lisa haar eigen ervaringen met de ademhaling deelt. Door haar eigen ervaringen in de musicalwereld, weet ze wat moeilijk is en kan ze hierop inspelen."

Ontdek de 3 formules

Waarom deze cursus?

De ademhaling is de kracht achter ons stemgeluid. Onze adem is de activator van ons spraaksysteem.

De uitgeademde lucht wordt omgezet in klank ter hoogte van de stemplooien. Als onze ademhaling verstoord is, dan wordt stemgeven moeilijker. 

Als we spreken, willen we de spanning verleggen van onze keel naar ons middenrif. Te veel mensen krijgen stemproblemen met als oorzaak een verkeerde ademhaling. Net dat wil ik voorkomen.

Ademhaling is de basis van alles, ook van het spreken.

Een goede spreektechniek = een goede ademtechniek.

Wie is Lisa?

Lisa Thermote is logopediste, gespecialiseerd in stem en articulatie,  leerkracht woord in het Deeltijds Kunstonderwijs en gastdocent aan de Vives hogeschool. Ze heeft een hart voor stem, woord, acteren, zingen en musical.  

Ze heeft haar eigen praktijk ‘SPEAK!’ in Sint-Eloois-Winkel waar ze werkt als stemtherapeut, stemcoach en articulatietrainer. Er worden regelmatig workshops gegeven. 

Lisa is auteur van het boek ‘De Stemkit’ dat binnenkort uitkomt!

Wat deze cursus uniek maakt

De enige echte online cursus die je van A tot Z leert hoe je je adem gebruikt in functie van je spreken. Het zijn video’s waar je levenslang naar terug kan grijpen en dat vind ik nu net belangrijk.

Voor elke beroepsspreker (lees: iedereen die zijn stem broodnodig heeft in zijn job, zoals leerkrachten, presentatoren, advocaten, telefonisten …) is een correcte ademtechniek ontzettend belangrijk. Helaas wordt hier niet in alle opleidingen aandacht aan besteed.

Daarom maakte ik deze online cursus, om de kennis en het oefenen van de ademtechniek bij het spreken toegankelijk te maken.

De spreekademhaling is niet iets wat je zomaar eens aanleert of waar je snel eens iets van leest. Nee, het vraagt oefening. En oefeningen moet je meerdere malen doen als je ze in je systeem wil hebben.

Ik geloof er echt in dat deze cursus een grote hulp kan zijn voor jouw stem/ademhaling. 

“Vergeet niet te ademen wanneer je spreekt”, klinkt logisch, maar is zo gek nog niet. 

Veelgestelde vragen

Voor wie is de cursus?

De cursus is voor iedereen waarbij de stem het hoofdinstrument is binnen hun job. Professionele spreker of niet, iedereen heeft baat bij een zo economisch mogelijke adem tijdens het stemgeven.

Wat is het verschil tussen de DIY en de coaching?

Bij de DIY volg je alle modules op jezelf en oefen je de ademtechniek dus ook zelfstandig in. 
Bij de coaching volg je ook alle modules op jezelf, maar heb je tussendoor 5 individuele coachingsessies van 30′ om feedback te vragen en met mij samen de techniek in te oefenen. De coachingsessies kunnen zowel online als offline doorgaan. 

Kan ik de cursus volgen wanneer ik wil/tijd heb?

Ja, dat kan! Je kan de modules bekijken op eigen tempo. 

Hoelang heb ik toegang tot de cursus?

Je krijgt levenslang toegang tot de cursus. Zo kan je er steeds naar teruggrijpen indien nodig. De cursus wordt ook telkens geüpdatet bij nieuwe informatie.

Hoeveel tijd moet ik rekenen voor de cursus?

De modules zelf vragen niet zo héél veel tijd. Daar kan je gemakkelijk door. Het is wel zo dat je een nieuwe techniek aanleert, dus dat vraagt wel veel oefening. Hoe meer je oefent, hoe meer je de techniek beheerst en hoe meer deze zal automatiseren. 

Kan ik een factuur krijgen?

Ja, na inschrijving ontvang je een factuur via e-mail.

Dit leer je in de #CAS (Cursus Ademtechniek voor Sprekers)